De duurzaamheid van Quick-Step Alpha: een Verantwoorde keuze voor de toekomst

In de zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke keuzes voor ons interieur is de Quick-Step Alpha een ware groene revolutie in vloerinnovatie. Deze vloercollectie is niet alleen mooi voor het oog, maar ook een bewuste stap richting een ecologisch verantwoorde levensstijl.
Naast kalk – een materiaal dat in overvloed beschikbaar is – en intern gerecycleerd PVC, is ongeveer een kwart van de Quick-Step-vloeren gemaakt van ‘puur’ of nieuw PVC, dat wordt gemaakt van chloor (gewoon zout) en ethyleen (ruwe olie). Quick-Step is zich ervan bewust dat olie een niet-hernieuwbare grondstof is en daarom besteden zij speciale aandacht aan de ontwikkeling van PVC-vloeren die zeer lang, tot wel 25 jaar, gebruikt kunnen worden.

Bij het productieproces wordt gestreefd naar een minimale ecologische voetafdruk. Quick-Step investeert in energie-efficiënte productietechnologieën en beperkt de uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien wordt er continu gezocht naar manieren om het waterverbruik te verminderen en afval te recyclen.

De duurzaamheid van Quick-Step Alpha betekent echter geen compromis op kwaliteit. De vloer is erg slijtvast en stevig, wat resulteert in een langere levensduur en minder noodzaak tot vervanging. Omdat de vloer zwevend gelegd wordt, kun je de vloer grotendeels meenemen en hergebruiken bij een verhuizing.

Kiezen voor de Quick-Step Alpha vloer is niet alleen een upgrade voor je interieur, maar ook een positieve bijdrage aan de gezondheid van onze planeet. Het is een krachtig statement dat duurzaamheid en verfijning hand in hand kunnen gaan, en dat we samen kunnen bouwen aan een groenere toekomst.

quickstep-aplha-pvc-drijvende-beige-eik