Garantie en klachten

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurd waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging. Uiteraard volgen wij ook de productgaranties van de betreffende fabrikanten. Hieronder een overzicht:

MERK:GEBRUIKERSKLASSE:JAREN GARANTIE:
TK huismerk23 en 34, intensief woongebruik/ intensief projectgebruik10 jaar woongebruik, 5 jaar projectgebruik
Quickstep23 en 32 intensief woongebruik/ gemiddeld projectgebruik20 jaar woongebruik
Moduleo23 en 33, intensief woongebruik/ intensief projectgebruik10 jaar woongebruik
Coretec23 en 33, intensief woongebruik/ intensief projectgebruik25 jaar woongebruik
Gerflor23 en 33, intensief woongebruik/ intensief projectgebruik15 jaar woongebruik
Berry Alloc23 en 33, intensief woongebruik/ intensief projectgebruik25 jaar woongebruik
Floorify23 en 33, intensief woongebruik/ intensief projectgebruik25 jaar woongebruik

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@topkwaliteitvloeren.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr.

Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.