Het onderscheid tussen click en plak PVC: Welke vloer past bij jou?

Wanneer je op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle vloerbedekking, kom je al snel de termen “click” en “plak” PVC tegen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Het antwoord ligt in de installatiemethode.

Click PVC, zoals de naam al aangeeft, wordt gelegd door middel van een handig kliksysteem. De planken passen in elkaar als een puzzel, waardoor ze gemakkelijk en snel geïnstalleerd kunnen worden zonder gebruik te maken van lijm. Dit maakt click PVC ideaal voor doe-het-zelvers en huurders die een vloer willen kunnen verwijderen zonder sporen achter te laten.

Plak PVC daarentegen vereist het gebruik van speciale lijm om de planken op de ondervloer te bevestigen. Dit zorgt voor een zeer stabiele en duurzame vloer, ideaal voor ruimtes met veel verkeer of waar vochtbestendigheid vereist is (overigens is een click vloer ook vochtbestendig).

De soort lijm, de droogtijd, de inlegtijd, etc. luisteren wel heel nauw. Daarnaast zul je moeten kunnen egaliseren, iets wat niet nodig is bij click PVC. De meeste click PVC vloeren hebben zelfs een ingebouwde ondervloer die kleine oneffenheden opvangt. De meeste ingebouwde ondervloeren zijn zelfs gecertificeerd op -10dB geluidsreductie. Dit is steeds vaker vereist in appartementen.

quick-step-alpha-ciro-botanisch-gerookte-eik-visgraat-click-pvc