Kan klik PVC over plavuizen zonder egaliseren?

Het antwoord is meestal ja! Klik PVC-vloeren kunnen vaak direct over plavuizen worden gelegd zonder te egaliseren. Dit bespaart natuurlijk zowel kosten als tijd.

Het succes hangt echter af van de staat van de plavuizen. Als ze in goede staat verkeren en geen grote oneffenheden hebben, kan je meestal zonder problemen de klik PVC installeren.

De stelregel is over het algemeen: oneffenheden tot maximaal 3mm over een afstand van 2 meter worden prima overbrugd door onze rigid click PVC vloeren.

Zorg ervoor dat de plavuizen schoon zijn en dat er geen losse stukken zijn.

Het gebruik van een geschikte ondervloer kan kleine onregelmatigheden helpen opvangen en zorgen voor extra geluidsisolatie.

In vrijwel al onze Click vloeren is al een ondervloer geïntegreerd! Deze zijn ook zeer geschikt gemaakt voor warmtedoorgifte van vloerverwarming.

Kortom, klik PVC is een handige optie om de vloer te vernieuwen zonder veel voorbereidend werk. Maar vergeet niet om de plavuizen even te inspecteren.

Mocht je toch hulp nodig hebben bij het installeren van de vloer of op zoek bent naar professioneel advies? Neem gerust contact met ons op!