Wat is beter: Click PVC of verlijmd PVC met vloerverwarming?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld.

Vooropgesteld: Al onze Click PVC vloeren zijn zeer geschikt om te installeren in combinatie met vloerverwarming.

Welke PVC vloer is nou beter voor het optimaliseren van uw vloerverwarming?
Over het algemeen geldt: Hoe dunner de vloerlaag, hoe sneller de warmtegeleiding (en afkoeling)
Een verlijmde PVC installatie heeft weliswaar een snellere warmtegeleiding dan een Click PVC installatie, maar daardoor ook een snellere afkoeling. Hierdoor zal de warmte langer blijven hangen in uw woonkamer, als u een Click PVC vloer gebruikt.

Een verlijmde PVC vloer installeren vergt wel meer vakmanschap en heeft een aantal praktische nadelen:
U dient namelijk goed te kunnen egaliseren, de ruimte moet geheel leeg zijn, ook tijdens de droogtijd van de egaline (+/- 24 uur bij normale egaline).
U dient rekening te houden met de juiste verwerkingstemperaturen en de juiste mengverhoudingen van egaline, lijm en primer.

Nieuwbouw en vloerverwarming:

In een nieuwbouwwoning, dienen de nieuwe dekvloer (beton/zandcementvloer/anhydrietvloer) en de nieuwe vloerverwarming eerst goed aan elkaar ‘te wennen’. Dit om scheuren etc. te voorkomen. Dit kan middels een opstookprotocol. Let op: u dient hier 11 dagen lang mee aan de slag te gaan.(!) Voor een verlijmde PVC vloer dient altijd eerst geëgaliseerd te worden. Deze egalinelaag is gevoelig voor werking van uw nieuwe dekvloer, met alle gevolgen van dien. Een Click PVC vloer daarentegen wordt zwevend geïnstalleerd en zal daar veel minder hinder van ondervinden.

Opstookprotocol

Wel dient u er zowel met verlijmd PVC als met Click PVC, rekening mee te houden dat de vloertemperatuur nooit boven 27 graden mag uitkomen.

Eigenschappen Click PVC vloeren

click-pvc-vloerverwarming